Bernard Schols

Bernard Schols‘Limburger’ Bernard Schols is oud-notaris en thans als hoogleraar Successierecht en Belastingen van rechtsverkeer verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Na vijftien jaar in het notariaat werkzaam geweest te zijn heeft Bernard Schols zich in woord en geschrift volledig toegelegd op het fenomeen estate planning. Zijn stokpaardje zijn de ‘sterren’ van de executeur-(testamentair) waarop hij eind 2007 bij professor Martin-Jan Van Mourik promoveerde.

Hij is co-auteur van het Handboek (Nieuw) Erfrecht en het Handboek Estate Planning.

Naast auteur van Tekst & Commentaar BW en vaste medewerker van het WPNR is hij als redacteur verbonden aan het Tijdschrift (Nieuw) Erfrecht en de e-brief EstateTip Review. Voorts maakt hij deel uit van de hoofdredactie van Fiscale Berichten voor het Notariaat (FBN).

Hij studeerde Notarieel Recht en Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en Belastingkunde (post-doctoraal) aan de Universiteit van Tilburg.

In 2006 verscheen van zijn hand het preadvies “De legitieme portie driedimensionaal: abstract, concreet en fiscaal” voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Hij publiceert in diverse tijdschriften.